WAAROM EEN CYCLEFITTING?

Het ware fietsplezier begint bij de juiste positie van de fietser op de juiste fiets. Daarom nemen wij het positioneren van onze klanten als uitgangspunt. JanWillem gecertificeerd Cyclefitter, gebruikt hiervoor de SerottaCycleFittting methode. De CycleFitting begint met een klein interviewtje en levert een perfect uitgebalanceerde positie op.

Heeft u twijfels over de positive op uw huidige fiets, maak dan nu een afspraak en bel 020-6277726. U dient uw fiets en outfit mee te nemen. Kosten van een dynamische fitting (incl. traptechniek analyse) is €155,- en het neemt ongeveer een uur in beslag.

HIERONDER ENKELE AANDACHTSPUNTEN:

Zijn er als gevolg van ongelukken of operaties fysieke beperkingen.
Bent u wellicht a-symetrisch en welk effect heeft dit op uw prestatie en fietsplezier.
Wat zijn uw ambities in het fietsen op korte en lange termijn.
Het in kaart brengen van rijstijl en gewoontes.
Meten van diverse lichaamslengten.
Analyse van de natuurlijke bewegingen, been en bekkenstand, het stabiliseren van de voet in de schoen en positioneren van de schoen op de pedaal.

Wat ik nooit doe is een zgn. ‘QuickFitt’. Ik ben ervan overtuigd dat elk aspect van de Serotta methode waardevol is en ons verzekerd van de beste positie voor elke individuele fietser met als specifiek doel het optimaliseren van rendement, efficientie of comfort.

WAAROM EEN CYCLEFITTING?

De fiets dient te worden aangepast aan de berijder. Het menselijk lichaam, zal zich, wanneer slecht gepositioneerd, aanpassen om toch zo goed mogelijk te presteren. Het zou eigenlijk beter zijn als ons lichaam signalen zou geven bij grote inefficiëntie. Duizenden kilometers leggen mensen af in de veronderstelling dat ongemak of zelfs pijn er gewoon bij hoort, met soms permanente schade als gevolg.

VEEL VOORKOMENDE KLACHTEN BIJ EEN VERKEERDE POSITIE

Verlies rendement.
Inefficiente pedaalslag.
Pijn.
Chronische pijn.
Slijtage.

Een CycleFitting doe ik alleen op afspraak in de speciaal ingerichte studio.