Wat is een dynamische bikefitting?

Een bikefitting is een pasmethodiek gebaseerd op een persoonsprofiel van de fietser en de dynamiek van het fietsen (bio-mechanica) en is iets heel anders dan een statische meting. Bij een statische meting meten we diverse lichaamslengten en met een vast calculatiegetal komen we tot de instellingen van de steunpunten of vaker alleen tot een framemaat van de gekozen fiets.

De beperking daarvan is zo groot dat ik altijd dynamisch bikefitt. Een persoons-profiel geeft al veel inzichten. Ben je een competitieve fietser of helemaal niet, heb je een fysieke baan of niet, heb je pijnklachten? Rij je ook in de bergen of eigenlijk alleen lange eenzame tochten?

Het inzoomen op jou persoonlijke situatie maakt dat je al heel veel type fietsen kunt laten staan. Het maakt inzichtelijk wat voor jou het beste type fiets is.

De bikefitt zelf wordt bij ons op  een pasfiets afgenomen. Je moet dus in je fietskleding een tijdje op de pasfiets fietsen. Je fietshouding wordt middels een doordachte methode van voeten tot handen georganiseerd. Het resultaat moet jou een goed gevoel geven, het gevoel van comfort, controle en dat je ervaart dat je je krachten goed kwijt kunt. En millimeters kunnen het verschil maken.

Op basis van de tot stand gekomen instellingen van de steunpunten (stuur, zadel en pedalen)kunnen we nu van het gekozen model de juiste framemaat bepalen. Een echt maatframe geeft per definitie het beste resultaat. Het compromisloos kunnen uitwerken van alle denkbare maatvoeringen, materiaalkeuze(staal, Titanium etc), buisdiameters en frame geometrie is ultiem.

Het maakt je aankoop ook een stuk duurzamer.