JanWillem van CycleYou

 

Ik ben JanWillem Marchal, oprichter en eigenaar van CYCLE YOU. Ik heb verschillende beroepen gehad, ben muzikant, maar uit mijn passie voor fietsen en het fietsen ben ik in 1994 begonnen met FietsPlezier Amsterdam. In 1990 heb ik een wereldreis gemaakt en eenmaal terug ben ik begonnen met het bouwen van fietsen. Ik kwam met mijn merk MEES als een van de eerste met een vakantiefiets met een Rohloff 14SpeedHub, Magura HS33 remmen en haalde Brooks weer uit de kast. Inmiddels is een Rohloff naaf niet meer weg te denken in dit segment. Ik vind het altijd weer een avontuur om iemand op zijn/haar perfecte fiets te zetten en haal daar erg veel voldoening uit. In 2004 behaalde ik mijn ‘degree’ als CycleFitter aan het SICI. (Serotta International CycleFitting Institute).

Mijn huidige fietsen zijn op het moment een ATB van LiteSpeed,  een Santos CrossLite voor de fietsvakanties , een stalen BikeFriday Pocket RocketPro en mijn titanium MEES IRIS05Ti voor het koersen. Voor het stadsverkeer rijd ik op mijn titanium MEES in een  SingleSpeed BeltDrive uitvoering.

Ik vind het heerlijk om met mijn tweeling-jongens door de bossen van Schoorl te MTB-en of in het ochtend zonnetje met wat mensen een rondje Broek te doen. Grote wens is om vanaf mijn voordeur naar Beijing te fietsen.

Begin 2010 ben ik met de winkel verhuisd naar Schellingwoude en heb ik de naam van het bedrijf veranderd in CycleYou.