SCC03 – Mountainbike

De SCC03

In het ontwerp is uitgegaan van de stelling: minder is meer! Door alle overbodigheid weg te laten en gebruik te maken van triple-butted ultralite buizen ontstond de mogelijkheid een extreem licht frame te maken met een unieke stijfheid. Die twee eigenschappen maken dat deze no-nonsense mountainbike klaar is voor het hele zware wedstrijdwerk!

De ultieme test van de SCC03 was de inschrijving in de Australische Crocodile trophy. Dat resulteerde in maar liefst zeven etappe-overwinningen en de glorieuze eindzege.
De SCC03 is niet alleen qua prestaties een absolute topbike. Het unieke en stijlvolle design weerspiegelen de puristische visie van Santos. Niets teveel, doch alles wat je zou wensen. Met trots zetten we onze handtekening onder deze afgetrainde lichtgewicht die één van de fraaiste verschijningen in het high-end mountainbike segment is.
Het frame van de SCC03 is leverbaar in drie verschillende versies: Disc-Only, Firmtech en Firmtech met excenter (waardoor het gebruik van een Rohloff versnellingsnaaf mogelijk is). Via de customizer op deze website kun je deze prachtige frames verder naar eigen wens en inzicht opbouwen. Een paar van de onderdelen echter zijn standaard… maar wel van absolute topkwaliteit.